Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΓΕΡΩΝ ΔΩΡΟΘΕΟΣ. Ι.Μ.ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

video

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΓΕΡΩΝ ΔΩΡΟΘΕΟΣ. Ι.Μ.ΚΟΡΝΟΦΩΛΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ 7


Σκληρή ή ζωή!
Αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως
Μέχρι τελικής αναστάσεως!


Πολλοί πιστεύουν πώς μπορούν
κατά Χριστόν να ζουν
παράλληλα
με την προσωπική ζωή τους.
Ξεχνώντας πώς
δυο παράλληλες
δε συναντώνται ποτέ.


Ανοίγω την Καινή Διαθήκη,
αλλά μερικές ιδέες με σοκάρουν.
Oταν ανοίγονται διαθήκες,
δεν πάνε να κρίνουν,
αλλά να πάρουν.


Στον καλό άνθρωπο
αναπαύονται οι άνθρωποι,
Στον καλό χριστιανό
αναπαύεται ο Θεός.


Kρύβει τον εαυτό του ο πονηρός,
τη γνώμη την καλή
του κόσμου να κερδίσει.
Τον κρύβει και ο άγιος,
να μην την αποκτήσει.Εύκολα λέει ο άνθρωπος
«Δόξα τω Θεώ»·
δε θέλει κόπο!
Λέει όμως κι ο Θεός
«Δόξα τω ανθρώπω»;


Λειών' ή καρδιά μας
για τα πάθη του Χριστού.
Συχνά για κείνα συζητούμε.
Μα τρόμος μας πιάνει
με τη σκέψη του Σταυρού,
μη τυχόν συσταυρωθούμε.


Ωφέλιμο το να έχει κανείς
έναν άξιο πνευματικό.
Ωφελιμότερο το να έχει ένας πνευματικός
ένα άξιο τέκνο.


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ 6


Γιατί τόση ανία
καί κατήφεια;
Γιατί μας έλειψε
ή Αλήθεια.Ή χριστιανική αρετή
στα βάθη της ψυχής κρυμμένη
στα μάτια του κόσμου φαντάζει.
Ή κοσμική
στο φως του κόσμου λουσμένη
στα βάθη της ψυχής σκουριάζει.Τι ωραιότερο από την αρετή
o άνθρωπος μπορεί να φέρει;
Ό τρόπος πού θα την προσφέρει.Φιλάνθρωπος ο Θεός.
Το μετανοημένο συγχωρεί
και στον Παράδεισο
να τον βάλει βιάζεται.
-Μισάνθρωπος ο άνθρωπος,
Κρίνει και καταδικάζει
και καταδικάζεται.

Όλες οι αλήθειες
ανατρέπονται
μέσα στων αλλαγών
τον κυκεώνα.
Έκτος απ’ την αλήθεια
του Χριστού,
πού «μένει εις τον αιώνα»,

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

"Οι Νέοι Μάρτυρες της Ρωσικής Εκκλησίας" Οι περιοδεύοντες ή μετακινούμενοι Ιερείς, και τα μυστικά μοναστήρια.


Οι περιοδεύοντες ή μετακινούμενοι Ιερείς, οι οποίοι ήσαν για το καθεστώς "συχνά πιο επικίνδυνοι από τούς κανονικούς", ανήκαν σε δύο μεγάλες ομάδες: Στους πρώην φυλακισμένους ή εξόριστους Κληρικούς πού ήσαν γνωστοί στις αρχές και στους άγνωστους, τούς μυστικούς ιερείς.
Το 1934, ένας γνωστός εξόριστος ιερεύς από την περιοχή του Καζάν, έγραψε για την ζωή και διακονία του τα ακόλουθα: "Όταν τελείωσε ο χρόνος τής εξορίας μου, γύρισα στην πατρίδα μου, αλλά δεν μου έδωσαν ενορία. Τότε το μόνο πού μου έμεινε να κάνω ήταν να εκτελώ τα ιερατικά μου καθήκοντα ως περιπλανώμενος ιερεύς, γυρίζοντας από χωριό σε χωριό, πηγαίνοντας σε μέρη πού δεν υπήρχε εκκλησία, για να τελέσω θρησκευτικές ακολουθίες με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί.
και άλλοι λειτουργοί της εκκλησίας, με το σακί στον ώμο, γυρίζουν από τόπο σε τόπο, για να φέρουν την βοήθεια τις θρησκείας στους κατοίκους. Πολλοί από τούς ανθρώπους πού συναντούμε μας διώχνουν και μας κοροϊδεύουν, άλλοι όμως μας δέχονται φιλόξενα και μας ζητούν να κάνουμε λατρευτικές ακολουθίες. Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πράξεις λατρευτικές, ακόμα και την Θεία Λειτουργία. Φέρνουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα για την λατρεία: Αντιμήνσιο, θυμίαμα και τα ιερατικά μας άμφια. Πολύ συχνά μας παρακαλούν να αναπέμψουμε ευχές για τούς προσφιλείς τους κεκοιμημένους" (Σολ. Νινίκα, "Οι Νέοι Μάρτυρες της Ρωσικής Εκκλησίας", σελ. 267 - 268).
το Περιοδικό "Αθεϊστής" έγραψε το 1936 γι' αυτούς τούς γνωστούς περιπλανώμενους ιερείς: "Οι Κληρικοί, προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες, έχουν καταργήσει ή απλοποιήσει μερικές από τις παραδοσιακές εκκλησιαστικές ακολουθίες. Μερικές από αυτές τελούνται τώρα εξ αποστάσεως και ενώ π.χ. απουσιάζουν οι ενδιαφερόμενοι, αντί να διαβάσει ο ιερεύς την ακολουθία του Γάμου, ευλογεί απλώς τα δακτυλίδια των νεόνυμφων και τα αποστέλλει να τα φορέσουν.
Η ακολουθία της κηδείας διαβάζεται μπροστά σ' ένα άδειο φέρετρο, στο οποίο υπάρχει και λίγο χώμα από τον τάφο του αποθανόντος. Κατά την ώρα του ενταφιασμού, το ευλογημένο αυτό χώμα ρίχνεται στον τάφο, ενώ ο ιερεύς είναι απών... για τον κόπο πού έκανε να διαβάσει το λίγο χώμα του τάφου, δίνουν στον ιερέα ένα μέρος από τα ρούχα του πεθαμένου".
σε ένα αντιθρησκευτικό φυλλάδιο του 1937, ο συντάκτης του Γιεροσλάφσκυ, γράφει: "Είναι ανόητο να πιστεύουμε, ότι ένας ιερεύς πού στερήθηκε την ενορία του παύει να είναι ιερεύς. Γνωρίζουμε πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες μετά το κλείσιμο του ναού τους, οι λειτουργοί τις εκκλησίας μεταβλήθηκαν σε περιοδεύοντες ιερείς, οι οποίοι με ένα σακίδιο στον ώμο ταξιδεύουν στα χωριά και στις επαρχιακές πόλεις, για να κάνουν θρησκευτικές ακολουθίες, να αναπέμψουν προσευχές, να αναγνώσουν περικοπές από την Αγία Γραφή και τούς Ψαλμούς".
το Περιοδικό "Αθεϊστής" έγραψε το 1931 για τούς γνωστούς Μοναχούς: "το κλείσιμο των Μοναστηριών ανάγκασε τούς Μοναχούς να βρουν άλλους τρόπους δράσεως αντεπαναστατικούς. σε πολλά μέρη, όπου τα Μοναστήρια έκλεισαν, οι Μοναχοί πέτυχαν να δημιουργήσουν ερημητήρια στις γύρω περιοχές. Οι Μοναχοί αυτών των ερημητηρίων στέλλονται από τούς προϊσταμένους τους στα γύρω χωριά, για να κηρύξουν τον λόγο του Θεού. Έτσι ο τρόπος δράσεως, ο πιο διαδεδομένος σήμερα, είναι η διαρκής μετακίνηση των Μοναχών για την κατήχηση του πληθυσμού".
Ο Φ. Πλετσούκ Έγραψε το 1933: "Η νέα μέθοδος των Κληρικών είναι τώρα οι μετακινήσεις. Ο περιοδεύων ιερεύς είναι τώρα μία φιγούρα γνωστή. Ο ιερεύς αυτός, αφού κάνει ένα δέμα με όλα τα απαραίτητα για την λατρεία, ανεβαίνει στο άλογο και γυρίζει από χωριό σε χωριό και από παζάρι σε παζάρι, για να εκτελέσει τα ιερατικά του καθήκοντα σ' αυτούς πού το ζητούν και δεν αφήνει τούς πιστούς να ξεχάσουν τον Θεό".
Οι γνωστοί μετακινούμενοι Κληρικοί ήταν για το καθεστώς εύκολος στόχος. Η εφημερίδα "Σοσιαλιστική Γεωργία" λ.χ. (φ. 11.1.1938), δημοσιεύει πληροφορίες για τον διωγμό πού εξαπέλυσαν οι τοπικές αρχές εναντίον των Κληρικών αυτών, μετά από εντολή του υπεύθυνου Θρησκευτικών υποθέσεων του Κόμματος Γιεζώφ και για τις συλλήψεις πολλών Κληρικών και Μοναχών (οι οποίοι τουφεκίσθηκαν ΄η καταδικάσθηκαν σε καταναγκαστικά έργα).
όμως, τούς άγνωστους μυστικούς ιερείς, τις μυστικές χειροτονίες των Κατακομβιτων Επισκόπων, αλλά και τούς μυστικούς Μοναχούς, το αθεϊστικό καθεστώς δεν μπορούσε να τούς ελέγξει. Οι συλλήψεις τέτοιων Κληρικών και Μοναχών Όταν γεγονότα τυχαία ή μετά από προδοσία. το 1948 η Αυστριακή εφημερίδα "Αρπάϊτερ Τσάϊτουνγκ" δημοσίευσε την μαρτυρία στρατιώτη πού είχε κρατηθεί σε Σοβιετικό στρατόπεδο αιχμαλώτων. Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτή στην ίδια περιοχή με το στρατόπεδο λειτουργούσε από 30ετίας μυστικό μοναστήρι γυναικών. Όταν ανακαλύφθηκε οι διώκτες βρήκαν σε υπόγειες στοές 22 Μοναχές, οι οποίες καταδικάσθηκαν σε 10 χρόνια καταναγκαστικά έργα.
ένα άλλο μυστικό Μοναστήρι λειτουργούσε σε ένα πρότυπο εργοστάσιο γάλακτος, στον Καύκασο. Η κρατική αυτή επιχείρηση λειτουργούσε τόσο καλά, ώστε οι τοπικές αρχές καλούσαν τούς διευθυντές άλλων επιχειρήσεων να το επισκεφθούν. το 1937, με τον μεγάλο διωγμό κατά των Κατακομβιτών του επιτρόπου Γιεζώφ, αποκαλύφθηκε, ότι ο διευθυντής του εργοστασίου ήταν μυστικός Επίσκοπος και το μόνιμο προσωπικό ιερείς και Μοναχοί.
Αναφορά στα μυστικά Μοναστήρια έχει κάνει κατά καιρούς και η Σοβιετική εφημερίδα "Τρούντ", όργανο των οργατικών Συνδικάτων. Μία αναφορά αφορά μυστικά μοναστήρια πού λειτουργούσαν στο Μούρωμ και το Νόβγκοροντ. Μάλιστα η ηγουμένη ενός από αυτά αποκαλύφθηκε, ότι ήταν υπάλληλος σε μεγάλο κρατικό Οργανισμό.
Άλλη αναφορά έχει δημοσιευθεί στην "Κομσομόλσκαγια Πράβδα" (όργανο τις Κομμουνιστικής Νεολαίας) και αφορά την δίψα για θρησκευτικά θέματα πού διακατείχε την νεολαία στην περιοχή του Βορονέζ, όπου ανακαλύφθηκε μυστικό Μοναστήρι με 15 νέες μοναχές.
στην Κριμαία, ένας ναός των Κατακομβών ήταν μία πραγματική κατακόμβη, κάτω από έναν στάβλο. στο ισόγειο οι αγελάδες μασούσαν την τροφή τους στο υπόγειο οι πιστοί είχαν σκάψει μία σπηλιά, υγρή και σκοτεινή, και την είχαν μετατρέψει σε Παρεκκλήσιο (με αγία Τράπεζα και όλα τα απαραίτητα για την λατρεία). Κατά την ώρα των συγκεντρώσεων έξω από τον στάβλο κάποιες ηλικιωμένες γυναίκες πωλούσαν δήθεν ηλιόσπορους, όμως στην πραγματικότητα παρακολουθούσαν κάθε ύποπτη κίνηση. Ο ναός αυτός ανακαλύφθηκε τυχαία, Όταν κατέκτησαν την περιοχή οι Γερμανοί.
στον Καύκασο, σε μία περιοχή πού χιόνι "κρατούσε" 10 μήνες, σε ένα μικρό οικισμό πού ήταν αδύνατο να φθάσει ξένος, ένας διωκόμενος επίσκοπος είχε δημιουργήσει μία μικρή μοναστική κοινότητα. εργόχειρο τω Μοναχών ήταν η ξυλογλυπτική κατασκεύαζαν μικρά ξύλινα αντικείμενα, τα οποία οι νεώτεροι διέθεταν στους πιστούς άλλων περιοχών. Την κοινότητα ανακάλυψαν τυχαία κάποιοι κυνηγοί, οι οποίοι και κατέδωσαν τα μέλη της στις αρχές στις πόλεις οι Μοναχοί και οι Μοναχές των Κατακομβών, εκπλήρωναν την αποστολή τους με άλλο τρόπο. Χωρίς μοναχικά ενδύματα υπηρετούσαν λ.χ. σε νοσοκομεία εκεί πρόσφεραν την αγάπη τους, προσπαθούσαν να ενισχύσουν την πίστη τουλάχιστον των ετοιμοθάνατων και πολλές φορές καλούσαν κρυφά κάποιον Κληρικό, για τούς ασθενείς εκείνους πού είχαν εκφράσει την επιθυμία να εξομολογηθούν και να κοινωνήσουν.
Τα παιδιά ήταν ανέκαθεν η "καλή γη" για τούς σπορείς του Ευαγγελικού λόγου. Παρά την αθεϊστική κρατική προπαγάνδα στα σχολεία και τις κομματικές νεανικές οργανώσεις, τα παιδιά διψούσαν για τον Θεό. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κομμουνιστική Αγωγή " (φ. Απριλίου 1932), "Η απαγόρευση πού επιβλήθηκε στα παιδιά να μιλούν για τον Θεό και να τον σκέπτονται, τα έκανε να αναζητήσουν και να βρουν ανθρώπους πού μπορούσαν να τούς μιλήσουν για θρησκευτικά θέματα. ακούν την διδασκαλία των ανθρώπων αυτών με μεγάλη δίψα και ακόμα προσφέρουν υπηρεσίες στις Εκκλησίες, βοηθούν στο στολισμό των ναών, λαμβάνουν κρυφά την Θεία Κοινωνία, και διαβάζουν θρησκευτικά βιβλία".
Τον ρόλο αυτό πολλές φορές αναλάμβαναν μυστικές Μοναχές πού εργάζονταν σε σπίτια (κυρίως μελών του Κόμματος, πού είχαν αυτή την ευχέρεια και την οικονομική δυνατότητα), σαν φύλακες παιδιών. Έτσι είχαν την δυνατότητα να σπείρουν την αλήθεια του Ευαγγελίου στις ψυχές των παιδιών και σε κάποιες περιπτώσεις και των άθεων γονέων.


Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΤΟΥ Γ. ΕΦΡΑΙΜ.

video

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΤΟΥ Γ. ΕΦΡΑΙΜ.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΔΙΚΑΙΟΝ.

video

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΔΙΚΑΙΟΝ.

Ο ΓΕΡΩΝ ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ .ΔΙΚΑΙΟΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΥΕΣ.

video


Ο ΓΕΡΩΝ ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΑΘΩΝΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ .ΔΙΚΑΙΟΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΥΕΣ.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΠΑΤΗΡ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

video

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΠΑΤΗΡ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΓΕΡΩΝ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΛΛΗΝΟΣ.

video

ΓΕΡΩΝ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΚΑΡΑΚΑΛΛΗΝΟΣ.

ΠΑΤΗΡ ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

video

ΠΑΤΗΡ ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Περί σωτηρίας των Αιρετικών


Πραγματεία Περί σωτηρίας των Αιρετικών

Εγράφη εν Κατουνακίοις του Αγίου Όρους Άθω
τη 6η Οκτωβρίου 1910
υπό του ελαχίστου Δανιήλ Μοναχού Κατουνακιώτου

http://rapidshare.com/files/312050411/sotirias_airetikon_g_daniil_katounakioti.pdf

Size:
8162 KB

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΘΕΟΤΟΚΟΣ"


Ένας γέροντας της ορθοδόξου παραδόσεώς μας έλεγε ότι θα πρέπει να
θέτουμε "φυλακήν τώ στόματι ημών", όταν μιλούμε για τα "υπέρ έννοιαν"
μυστήρια του Χριστού. Πολύ δε περισσότερο, οφείλουμε να ιστάμεθα με τον
προσήκοντα σεβασμό, όταν καλούμεθα να μιλήσουμε για το υπερφυές
μυστήριο των μυστηρίων" του Χριστού, για την Υπερευλογημένη Θεοτόκο και
Αειπάρθενο Μητέρα Του. Αναφορικά με το όντως "μέγα της Θεοτόκου
μυστήριον", θα μπορούσαμε, μαζί με όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας, και εμείς
με ζέουσα προσευχητική διάθεση να επαναλάβουμε τα λόγια του υμνωδού:
"Τείχισόν μου τας φρένας Σωτήρ μου· το γάρ τείχος του κόσμου ανυμνήσαι τολμώ, την
άχραντον Μητέρα σου· εν πύργω ρημάτων ενίσχυσόν με, και εν βάρεσιν εννοιών
οχύρωσόν με. Σύ γάρ βοάς των αιτούντων πιστώς τας αιτήσεις πληρούν. Σύ ούν μοι
δώρησαι γλώτταν, προφοράν, και λογισμόν ακαταίσχυντον· πάσα γάρ δόσις ελλάμψεως
παρά Σού καταπέμπεται Φωταγωγέ, ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον".

σελίδες 13Size:
238 KB

Ρωσικές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες


Ρωσικές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Ν. ΓΚΟΓΚΟΛ
Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
Ν. ΛΕΣΚΟΦ
Α. ΤΣΕΧΟΦ
Ι. ΜΠΟΥΝΙΝ
Β. ΜΠΡΙΟΥΣΟΦ
Ι. ΣΜΕΛΙΟΦ
Μ. ΖΟΣΕΝΚΟ
Ν. ΜΠΕΡΜΠΕΡΟΒΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΣΟΝΙΑ ΙΛΙΝΣΚΑΓΙΑ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
167 σελίδες

http://rapidshare.com/files/312027434/RussianChristmasHistories.pdf

Size:
1265 KB

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ


Ὁ ὅσιος Σεραφείμ, τὸ ὁλοφώτεινο ἀστέρι τῆς Ρωσικῆς Ὀρθοδοξίας, ἔζησε, ἔδρασε καὶ ἔλαμψε στὶς ἀρχὲς τοῦ 19ου αἰῶνα (1759-1833).
Γεννήθηκε στὶς 19 Ἰουλίου τοῦ 1759 στὴν πόλη Κοὺρκ καὶ παρέμεινε ἐκεῖ μέχρι τὰ δεκαεννέα του χρόνια. Στὴν ἡλικία αὐτὴ πῆρε τὴ γενναία ἀπόφαση ν᾿ ἀφοσιωθεῖ ὁλόψυχα στὸ Θεό· κι Ἐκεῖνος ὁδήγησε τὰ βήματά του στὸ μοναστήρι τοῦ Σάρωφ.
Ἐνῷ ἦταν ἀκόμη δόκιμος, ἀρρώστησε βαριὰ ἀπὸ ὑδρωπικία. Μετὰ ἀπὸ τρία χρόνια ἀσθενείας, θεραπεύθηκε θαυματουργικὰ μὲ ἐπίσκεψη τῆς Θεοτόκου.
Ψηφιακό βιβλίο.
Σελιδες 259

Size:
16875 KB


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΙΑΛΟΓΩ (Από του Σχίσματος μέχρι σήμερον)


ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
<< Ο ΣΩΤΗΡ >>
37 ΣΕΛΙΔΕΣ

Size:
2242 KB

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η Άννα, μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακάλεσε προσευχόμενη το Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει παιδί. Και αν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό.
Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και η Αννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία.
Όταν αυτή έγινε τριών χρονών, την πήραν οι γονείς της και αφιέρωσαν τη θυγατέρα τους στο Θεό, αφού την πήγαν στο Ναό.
Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο όποιος αφού την παρέλαβε, την εισήγαγε στα Άγια των Αγίων, όπου μόνο ο αρχιερέας έμπαινε μια φορά το χρόνο. Αλλά ο Ζαχαρίας γνώριζε δι' αποκαλύψεως τι έμελλε να συμβεί δια της κόρης αυτής.
Εκεί η Παρθένος έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια.
Βγήκε τότε, όταν ήλθε ή στιγμή να συμβάλει στη σάρκωση του Σωτήρα Χριστού, πού είναι «ο αγαπήσας ημάς και δούς παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι» (Β΄ Θες. 2:16). Ο Οποίος, δηλαδή, μας αγάπησε και μας έδωσε παρηγοριά που δε θα έχει τέλος, αλλά θα είναι αιώνια, και μας χάρισε ελπίδα αγαθών ουρανίων.
Τό αρχείο περιέχει τά εξής:
1ον 2 Λόγοι είς τά Εισόδια τής Θεοτόκου τού Ηλία Μηνιάτη
2ον Λόγος είς τά Εισόδια τής Θεοτόκου - Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς
3ον Λόγος είς τά Εισόδια τής Θεοτόκου - Αγιος Πρόκλος Κωσταντινουπόλεως
4ον Εγκώμιο στήν Παναγία Θεοτόκο Μαρία περί αγνότητας καί παρθενίας - Αγιος Πρόκλος Κωσταντινουπόλεως
5ον Η Θεολογική σημασία τής εορτής τών Εισοδίων τής Θεοτόκου - Λάμπρου Σκόντζου
PDF

Size:
10509 KB
Με τόρρεντ από εδώ
.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. ΓΕΡΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΑΝΔΡΟY.

video

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. ΓΕΡΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΑΝΔΡΟY.

Ρωσικό μαρτυρολόγιο. Οι δυνάμεις καταστολής τσεκιστές και οι μοναχές.

Ο Μοναχός Επιφάνιος διέσωσε και την προσωπική εξομολόγηση μιας μοναχής πού δείλιασε και υπέκυψε στις πιέσεις των αθεϊστών. "Μας πήραν όλες τις μοναχές έξω από Το μοναστήρι, στις ‘όχθες του ποταμού. Εκεί υπήρχαν Ακουμπισμένες κάποιες εικόνες από Το Καθολικό της Μονής μας. Ένας από τούς Τσεκιστές μας εξήγησε: "Όποια μοναχή πάρει μία εικόνα και την πετάξει στο ποτάμι, θα της επιτραπεί να ζήσει. Ὅποια αρνηθεί θα πεταχτεί η ίδια στο νερό και θα πνιγεί"!
και άρχισαν νά μας καλούν ονομαστικά. Η πρώτη πού πετάχτηκε στο νερό και πνίγηκε ήταν η Γερόντισσά μας. και πολλές μετά από αυτήν προτίμησαν έναν ευλογημένο θάνατο. τις έριχναν στο ποταμό δεμένες και βούλιαζαν σαν πέτρες! Πολλές έψαλλαν ζητώντας την βοήθεια του Θεού. Άλλες πήγαιναν σαν νά επρόκειτο για γιορτή. Αλλά εγώ η αμαρτωλή, τρομοκρατημένη από την ιδέα του θανάτου, ασέβησα στην εικόνα της Παναγίας. Πήρα την εικόνα και την πέταξα στο νερό για νά ζήσω! Αλλά αντί για ζωή πήρα τον αιώνιο θάνατο, όχι μόνο στον μέλλοντα αιώνα, αλλά και τώρα, σ' αυτή την ζωή. Νομίζεις ότι είμαι ζωντανή; Ζω τον θάνατό μου. Βασανίζομαι κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό
".
Αυτή η μοναχή γύριζε από χωριό σε χωριό και ομολογούσε την αμαρτία της, την άρνηση του Χριστού, ενώ ομολογούσε την δόξα όσων μοναζουσών αξιώθηκαν του μαρτυρικού στεφάνου.
σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι πιστοί παρακολούθησαν από μακριά Το ομαδικό μαρτύριο ολοκλήρων μοναστικών αδελφοτήτων, πού πνίγηκαν στο Βόλγα. Έδεναν τούς μοναχούς ή τις μοναχές με Το ίδιο σκοινί και στη συνέχεια τούς έριχναν στο ποτάμι! Μία πραγματική "αλυσίδα Μαρτύρων" χάνονταν στα νερά του ποταμού.
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Χάρκοβο, στον ποταμό Ντόν.
στις όχθες της λίμνης Issyk Kul της Κιργιζίας, υπήρχε ένα μοναστήρι. Όταν κατέστρεψαν Το μοναστήρι μέχρι θεμελίων, έδεσαν τούς μοναχούς στο ίδιο σκοινί και τούς έπνιξαν στην λίμνη!
Άλλοι Μάρτυρες υπέστησαν άλλο φοβερό μαρτύριο: Τούς έθαψαν ζωντανούς! Οι Τσεκιστές έδεναν μαζί ένα μοναχό και μία μοναχή, λέγοντας "σας παντρεύουμε" και τούς έθαβαν ζωντανούς, σε όρθια στάση! Οι Μάρτυρες δεν πέθαιναν αμέσως. Το μαρτύριό τους κρατούσε ολόκληρη την μέρα!

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ & ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥ

video


π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ & ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥ

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ - ΡΩΜΙΩΝ- ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.

video


ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ - ΡΩΜΙΩΝ- ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ.

"Eπ΄ ουδενί δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή"

Υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου,
"Eπ΄ ουδενί δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή"

Το παρακάτω video είναι από τη σημερινή (21/11/2009) συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας σε συζήτηση με μαθητές Συμβούλους του Συνηγόρου του Πολίτη.
Δείτε όσα φοβερά αναφέρει η Υπουργός σχετικά με την προσευχή, τον εκκλησιασμό και τα θρησκευτικά
(από το λεπτό 5.35 κ.εξής):

Διαβάστε εδώ απομαγνητοφωνημένα τα όσα λέει η Υπουργός:
Είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχει σήμερα όλη η Ευρώπη. Από τη μια έχουμε κοινωνίες, οι οποίες έχουν μέσα από τους αιώνες διαμορφωμένες θέσεις, αντιλήψεις, πιστεύω. Και αυτές οι κοινωνίες διευρύνονται με ανθρώπους που έρχονται από όλα τα σημεία του κόσμου και οι οποίοι έχουν τις δικές τους ριζωμένες αντιλήψεις και όχι μόνο θρησκευτικές, πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Νομίζω ότι στη δημοκρατία πρέπει να τα σεβαστούμε και τα δύο. Έτσι, δεν μπορεί η υπάρχουσα κοινωνία να αλλάξει τα δεδομένα της και δεν πρέπει επ΄ ουδενί να πιέζει τους εισερχόμενους, τους φιλοξενούμενους, αυτούς που θέλουν να μοιραστούν την ίδια πατρίδα, να ταυτιστούν, να αφομοιωθούν πολιτιστικά. Επ΄ ουδενί, κι αν συμβαίνει αυτό θέλω να μου το αναφέρετε, δεν μπορεί κανείς δάσκαλος να επιβάλλει σε παιδί να συμμετέχει σε προσευχή, είτε είναι μετανάστης, είτε είναι παιδί δηλ. που προέρχεται από άλλη χώρα και άλλη θρησκεία, είτε είναι και Έλληνας. Γιατί δεν σημαίνει ότι κι όλα τα Ελληνόπουλα… υπάρχουνε… η δυνατότητα της επιλογής.
Η χώρα έχει ανεξιθρησκεία.
Επομένως επ’ουδενί δεν υπάρχει το θέμα της επιβολής του να συμμετέχει κάποιος στην πρωινή προσευχή ή σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τα θρησκευτικά ή τα συγκεκριμένα θέματα της θρησκείας.
ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ.

video

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ.

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.

video

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΧΜΕΤ Β ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ.

video

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΧΜΕΤ Β ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ.

1438 ΣΥΝΟΔΟΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

video

1438 ΣΥΝΟΔΟΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ 1204.

video

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ 1204.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Η Ι.ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΤΕΨΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ.

video


Του Αγίου Αντωνίου είναι το αρχαιότερο μοναστήρι της Χριστιανοσύνης στην περιοχή της Θηβαίδος.

ΝΕΑ ΜΟΝΗ ΧΙΟΥ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 1822

video

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ. ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ Π.ΠΟΡΦΥΡΙΟ Ι.Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

video

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΙΘΑΣ Ι.Μ.ΠΑΜΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

video

ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΙΝΑΙΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

video

ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΙΝΑΙΤΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

ΓΑΜΟΣ και ΠΑΡΘΕΝΙΑ


Ερμηνεία Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στο Ζ' -7ο Κεφ. (στίχ. 1-40) της Α' πρός Κορινθίους:
περί Γαμου (νομίμου, τεκνογοωίας, διαζυγίου) και Παρθενίας
32 ΣΕΛΙΔΕΣ

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΤΟΣ 30ό,
αρ. 114
Απρίλιος, Μάϊος, Ιούνιος 2007


http://rapidshare.com/files/309413408/gamos_parthenia.pdf

Size:
2410 KB

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΣΟΥ ΜΥΡΟ. Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ.

video

ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΣΟΥ ΜΥΡΟ. Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ.

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ.

video

Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ.

Ο ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΜΕΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΜΕΡΟΣ Β

video

Ο ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΜΕΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΜΕΡΟΣ Α

videoΤετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ενορία μας (studio - πομπός - μηχανήματα - εξοπλισμός - κτίσματα) έχουν γίνει από τον Ιερέα π. Βασίλειο και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας με την οικονομική συμπαράσταση των φίλων της Ραδιοφωνίας.


Μέχρι σήμερα, ως ερασιτέχνες εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν περάσει περισσότερα από 150 άτομα. Μεγάλοι, νέοι αλλά και παιδιά.


Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM. Η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, στο Νομό Γρεβενών και στο Νομό Καστοριάς, και ακούγεται από συμβατικά ραδιόφωνα. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 ακούγεται παγκοσμίως με τη χρήση του internet.


Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή ακόμη εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους. Αγαπούν τον συνάνθρωπο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.


Καθημερινά μας τηλεφωνούν, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο, ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.


http://www.siatistaagiosnikolaos.gr/Enoria/Radio_Station.html


Κασομούλη 1, Σιάτιστα, ΤΚ: 50300

Τηλ: 24650-21472 | Fax: 24650-23133

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : enoria@siatistaagiosnikolaos.gr
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.

video


Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΒΙΔ

video


Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΒΙΔ

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ. ΘΕΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

video

ΠΑΤΗΡ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ. ΘΕΜΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

π.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ- ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΠΟΨΕ ΑΓΙΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ 25-10-08

video

π.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ- ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΠΟΨΕ ΑΓΙΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ 25-10-08

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ . ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ΗΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗ. ΠΑΤΜΟΣΗ Ιερά μονή " Ευαγγελισμός Μητρός Ηγαπημένου"κτίστηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου Μοναστηριού[Photo] Νικηφόρο καταγόμενο από την Κρήτη. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της χώρας. Αποτελείται από το ναό της Ευαγγελίστριας, από το παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά και από έναν τριώροφο αμυντικό πύργο με το παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου. Η ίδρυση της Μονής του Ευαγγελισμού χρονολογείται από το 1936 από τον 8422ιερομόναχο και πνευματικό Αμφιλόχιο Μακρή, την μεγάλη πνευματική μορφή, που εργάστηκε σκληρά για τη σύσταση και ανάπτυξη της.
video

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΓΡΑΦΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ.

video

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΓΡΑΦΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ.