Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ "Τόσο εσείς όσο κι εκείνη είχατε σχέσεις με άλλους και μιλάτε γι’ αυτό τόσο ήρεμα, χωρίς σκιά ταραχής και μετάνοιας. Εγώ όμως θα σας έλεγα ότι είναι καιρός να ξυπνήσετε από τον ύπνο της αμαρτίας, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τον εαυτό σας."

Αγαπητέ Μ.!
Δεν ξέρω τι θέλετε να ακούσετε από μένα ως απάντηση. Μπορώ μόνο να βεβαιώσω ότι εσείς κι η γυναίκα σας δεν σκέφτεστε το μέλλον σας δεν σκέφτεστε ότι η ζωή είναι σύντομη και μπροστά υπάρχει η αιωνιότητα. Τόσο εσείς όσο κι εκείνη είχατε σχέσεις με άλλους και μιλάτε γι’ αυτό τόσο ήρεμα, χωρίς σκιά ταραχής και μετάνοιας. Εγώ όμως θα σας έλεγα ότι είναι καιρός να ξυπνήσετε από τον ύπνο της αμαρτίας, είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τον εαυτό σας. Αν η σύζυγος δεν σκέφτεται την ανασύσταση της οικογένειας, μην την εμποδίζετε να πάρει διαζύγιο και διαλύστε και τον θρησκευτικό γάμο στον Αρχιερέα.


Μόνο όταν γίνετε ελεύθερος μπορείτε να σκεφτείτε τη δημιουργία νέας οικογένειας, όμως προς το παρόν δεν έχετε χωρίσει, μην καταστρέφετε τη ζωή σας με θανάσιμα αμαρτήματα. Κατά τους κανόνες των αγίων πατέρων όποιος είναι ο πρωταίτιος της διάλυσης της οικογένειας πρέπει να μείνει μόνος, αλλά όποιος είναι ο θιγόμενος μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια ξανά.


Για την κόρη να προσεύχεστε, την παραδώσατε να σπουδάσει σε τέτοιο σχολείο, που δεν εύχομαι σε κανέναν. Μετά από αυτό θα της είναι δύσκολο να σταθεί στον δρόμο της σωτηρίας, θα είναι καν δυνατό;


 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: