Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ"Στην οικογενειακή ζωή, το κύριο δεν είναι η διευκρίνιση των σχέσεων, αλλά η ικανότητα να είστε αυστηρότεροι προς τον εαυτό σας και πιο συγκαταβατικοί προς τον άλλο, τον οποιονδήποτε. "

Αγαπητοί εν Κυρίω Ε. και Β.!


Πείρα οικογενειακής ζωής έχετε απολύτως αρκετή, ώστε να βγάλετε για τους εαυτούς σας ωφέλιμα συμπεράσματα.


Κρίνοντας από το γράμμα σας, καταλαβαίνετε ήδη αρκετά νηφάλια τον εαυτό σας. Αυτό που μένει, είναι να ξεκινήσετε είτε να αντιστέκεστε στις αδυναμίες σας είτε να κλίνετε την κεφαλή εν μετάνοια, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού, ομολογώντας την αδυναμία σας.Αυτή είναι η ζωή και το έργο της μεταμόρφωσής μας διαρκεί μέχρι το τέλος των ημερών' και σε αυτό δεν υπάρχει όριο. Στην οικογενειακή ζωή, το κύριο δεν είναι η διευκρίνιση των σχέσεων, αλλά η ικανότητα να είστε αυστηρότεροι προς τον εαυτό σας και πιο συγκαταβατικοί προς τον άλλο, τον οποιονδήποτε. Σχετικά με το παιδί, θα επαναλάβω: έχετε οικογένεια, έχετε δυνατότητες και την ευλογία του Θεού να έχετε δικά σας παιδιά. Δεν πρέπει να το σχεδιάζετε το όλο θέμα, πρέπει απλά να ζείτε κατά Θεό. Τα παιδιά θα γεννιούνται και θα ζουν, όταν δίνει ο Κύριος. Εμείς δεν υπολογίζουμε μόνοι μας, δεν μετράμε αν επιθυμούμε ή όχι την εμφάνισή τους.


 Ορίστε, έχετε δίκιο που παραπονείστε κατά του εαυτού σας, βλέποντας στο κατά σάρκα τέκνο σας τις δικές σας αμαρτίες και τις αστοχίες και την προσωπική σας ανικανότητα να αγαπήσετε τον ίδιο σας τον γιο. Τι να πούμε συνεπώς για το ξένο; Για το ξένο, που θα φέρει μέσα στην οικογένειά σας αμαρτίες; Και τι είδους τάχα αμαρτίες; Των δικών του γονέων, της δικής του γενιάς. Αυτό θα είναι ιδιόχειρος σταυρός, στον οποίο δεν θα μείνει ούτε ίχνος από την αγάπη, που προτείνετε τώρα προς τα παιδιά. Σκεφτείτε καλά. 


Στα αρχεία μου, ουκ εστίν αριθμός θλιβερών εμπειριών του ιδίου θελήματος. Σχετικά με τον πνευματικό πατέρα καλό είναι να τηρείτε τις αποστάσεις και να φοβάστε τόσο την προσκόλληση, όσο και την κατάκριση. Με συγχωρείτε. 0 Θεός να σας δώσει σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: