Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ. "Αγαπητή εν Κυρίω Ν.! Τι μπορώ να σας πω; Πίστη είναι η δημιουργία της ζωής με πολλή υπομονή και αγάπη. Όταν όμως η πίστη γίνεται αιτία καταστροφής, τότε πια είναι φανερό ότι κάτι δεν είναι σωστό μπαίνει στη μέση μάλλον το ίδιον θέλημα, άρα η βοήθεια του Θεού υποχωρεί. Ορίστε, εσείς ήρθατε στην πίστη, αλλά ο σύζυγος όχι. Με ευκολία ασυνήθιστη, σαν ξένος άνθρωπος, αποκόβετε το άλλο σας μισό, αφού ο άνδρας κι η γυναίκα είναι σάρκα μία. Δεν σκεφτήκατε ούτε αυτόν, ούτε τα παιδιά. Όταν, όμως, δημιουργούσατε την οικογένεια, ομονοούσατε με τον σύζυγο. Έπρεπε να κοπιάσετε, να σηκώσετε την αδυναμία του. ικετεύοντας για τον οικείο άνθρωπο. Όμως αυτό δεν συνέβη. Πρέπει, λοιπόν, μόνη να σηκώσετε τον ιδιόχειρο σταυρό σας. Στους γιους όμως χρειάζεται πατέρας και θα σας το θυμίσουν όχι άπαξ στο μέλλον. Υπόσχομαι να προσευχηθώ για σας. Από τις συμβουλές, όμως, θα κρατήσω απόσταση, η υπόθεση άρχισε χωρίς εμένα και δεν είναι δική μου δουλειά να την ολοκληρώσω. Ο Κύριος να σας δώσει σοφία."


Αγαπητή εν Κυρίω Ν.!


Τι μπορώ να σας πω; Πίστη είναι η δημιουργία της ζωής με πολλή υπομονή και αγάπη. Όταν όμως η πίστη γίνεται αιτία καταστροφής, τότε πια είναι φανερό ότι κάτι δεν είναι σωστό μπαίνει στη μέση μάλλον το ίδιον θέλημα, άρα η βοήθεια του Θεού υποχωρεί. Ορίστε, εσείς ήρθατε στην πίστη, αλλά ο σύζυγος όχι.

Με ευκολία ασυνήθιστη, σαν ξένος άνθρωπος, αποκόβετε το άλλο σας μισό, αφού ο άνδρας κι η γυναίκα είναι σάρκα μία. Δεν σκεφτήκατε ούτε αυτόν, ούτε τα παιδιά. Όταν, όμως, δημιουργούσατε την οικογένεια, ομονοούσατε με τον σύζυγο. Έπρεπε να κοπιάσετε, να σηκώσετε την αδυναμία του. ικετεύοντας για τον οικείο άνθρωπο.


Όμως αυτό δεν συνέβη. Πρέπει, λοιπόν, μόνη να σηκώσετε τον ιδιόχειρο σταυρό σας. Στους γιους όμως χρειάζεται πατέρας και θα σας το θυμίσουν όχι άπαξ στο μέλλον.


Υπόσχομαι να προσευχηθώ για σας. Από τις συμβουλές, όμως, θα κρατήσω απόσταση, η υπόθεση άρχισε χωρίς εμένα και δεν είναι δική μου δουλειά να την ολοκληρώσω.
Ο Κύριος να σας δώσει σοφία. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: