Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ"Να φροντίζετε ώστε να αποφεύγονται τα σκάνδαλα μέσα στην οικογένεια. Δεν υπάρχει αμαρτία στο να χτενίζεστε στο κομμωτήριο, αν αυτό γίνεται αφορμή να εγκατασταθεί ειρήνη στο σπίτι."

Λ.!


Μόλις μπαίνετε στην Εκκλησία, αλλά ήδη πέσατε σε λάθος συλλογισμό. Γι’ αυτό, όταν δεν καταλαβαίνετε κάτι, μη ρωτάτε τις γιαγιάδες αλλά τον ιερέα. Έτσι θα αποφύγετε αιρετικά λάθη. Για τους αβάπτιστους απαγορεύεται να προσευχόμαστε στην εκκλησία και δεν είναι δυνατό να τους βαπτίζουμε μετά τον θάνατο.


Το δικό σας βάπτισμα ισχύει και είναι ανεξάρτητο από την περαιτέρω τύχη του ιερέα που σας βάπτισε.


Για τους συγγενείς σας να προσεύχεστε. Είθε ο Κύριος να δώσει και σε αυτούς να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν τι τους συνέβη στο Μυστήριο του βαπτίσματος. Να προσεύχεστε γι’ αυτούς, μην κουράζεστε και μην απογοητεύεστε. Ήδη είναι καλό το ότι μπορείτε να προσεύχεστε γι’ αυτούς.Να φροντίζετε ώστε να αποφεύγονται τα σκάνδαλα μέσα στην οικογένεια. Δεν υπάρχει αμαρτία στο να χτενίζεστε στο κομμωτήριο, αν αυτό γίνεται αφορμή να εγκατασταθεί ειρήνη στο σπίτι. Τι να κοιτάμε τα εξωτερικά, αν ξεχνάμε τα εσωτερικά, προς τα οποία μας καλεί ο Κύριος;


Χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, αγάπη: να οι κανόνες της πνευματικής ζωής.
0 σύζυγος σας αγαπά και έχει ήδη κάνει πολλά, για να ανταποκριθεί στα θρησκευτικά σας συναισθήματα αλλά σεις, μέσα στην ορμή σας προς τον Θεό τρέχετε μακριά του, ξεχνώντας ότι μπορείτε να σωθείτε μόνο μαζί, αφού είστε στεφανωμένοι.


Πρέπει να ζείτε όπως πρέπει, αλλά σάμπως θα ναι καλύτερα αν τον ωθήσετε στη μοιχεία;


Να ζείτε αγαπώντας τον, υποχωρώντας τώρα στις αδυναμίες του και την ακατανοησία' μόνο με τον καιρό, θα μπορέσετε βαθμιαία να τον διδάξετε τάξη στη ζωή. Διότι γι’ αυτό, απαιτείται η γνώση του νόμου του Θεού. Όσο δεν υπάρχει αυτή η γνώση, δεν μπορείτε να ζητάτε τίποτα.
0 Θεός να σας δώσει σοφία!

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: