Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ"Μην αφήνετε τα παιδιά και την ανατροφή τους στο ρεύμα, την τηλεόραση και τον δρόμο. Είναι αμαρτία και μάλιστα όχι μικρή. Να προσεύχεστε και κατά το δυνατόν να επηρεάζετε την επιλογή της ζωής τους. Βεβαίως, όχι με τη βία, αλλά με την πειθώ: να τα κάνετε να συνειδητοποιούν την καταστροφικότατα της σύγχρονης συνείδησης, που επιβάλλεται έξωθεν."
Το γράμμα σας το έλαβα και το αίτημα για προσευχή το εκπληρώνω.
Τη μεταμόρφωση της ψυχής του συζύγου την περιμένατε 12 χρόνια. Με τα παιδιά θα ήταν πιο απλό, αν στις επιδιώξεις τους δεν ήταν αφημένα μόνα τους. Διότι όλα μπορούμε να τα έχουμε, και τηλεόραση και μαγνητόφωνο, αλλά όλα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους και τίποτα δεν πρέπει να κυριαρχεί πάνω μας. Τώρα όμως τα πράγματα αρχίζουν να κυριεύουν τις ψυχές των ανθρώπων. Να με τι ψεύτικες χάντρες πιάνει τις ψυχές ο εχθρός του ανθρωπίνου γένους.Για τη Ν. θα προσευχηθούμε ιδιαιτέρως. Της κάνατε ευχέλαιο; Είναι Μυστήριο, από το οποίο αρχίζει κάθε θεραπεία σοβαρής νόσου. Το λάδι του ευχελαίου πρέπει να το πίνετε και με αυτό να χρίεστε καθημερινά, επίσης πρέπει να την κοινωνάτε συχνότερα.
Να καλείτε ιερέα στο σπίτι, αν της είναι δύσκολο να αντέξει στη Λειτουργία. 


Το ερώτημα θέστε το κάπως αλλιώς: όχι «για ποιο λόγο;» αλλά «για ποιο σκοπό;». Για να γνωρίσουμε τον Θεό και να έχουμε όλη μας την ελπίδα στη δύναμη και τη βοήθειά Του. Όταν ο άγιος Αντώνιος ο Μέγας έκανε την ερώτηση: «Γιατί κάποιοι ζουν πολύ και δύσκολα κι άλλοι πεθαίνουν στην πρώτη νεότητα, πριν αρχίσουν να ζουν; Άλλοι είναι πλούσιοι κι άλλοι φτωχοί;», ήρθε απάντηση από τον Θεό: «Αντώνιε, πρόσεχε τον εαυτό σου και μην καταπιάνεσαι να εξετάζεις τα κρίματα του Θεού. Δεν είναι ωφέλιμο για σένα».


Έτσι κι εσείς, πρέπει σε αυτή την υπόδειξη του Θεού να ακούσετε την απάντηση προς εσάς. Διότι είναι ανάγκη να βαστάξουμε όσα συναντάμε στον δρόμο της ζωής, και με αυτό να μπούμε στην αιωνία ανάπαυση.
Ο Κύριος να σας ενισχύσει και να σας δώσει σοφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: